Informatie PMU
Posted on maart 11, 2017 in Uncategorized

Nu Mooi heeft een vergunning voor het plaatsen van PMU.

kijk hiervoor op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

VOOR DE BEHANDELING

Voor het ondergaan van een permanente make-up behandeling, dient u rekening te houden met een aantal zaken:

• De avond voor de afspraak mag u geen alcohol of aspirine gebruiken omdat dit het bloed verdunt.

• Bij het gebruik van bloedverdunners, indien mogelijk een paar dagen voorafgaande aan de behandeling ermee te stoppen.

• Indien u op het formulier bij een contra-indicatie ja heeft ingevuld ga ik niet over tot behandelen, tenzij u een schriftelijk schrijven van de behandelende arts heeft.

• De gepigmenteerde huid zal na de behandeling aanmerkelijk intensiever van kleur zijn dan na een aantal weken.

• U heeft na 4 tot 6 weken recht op een nabehandeling, deze is bij de prijs inbegrepen.

• Het is niet aan te raden intensief te sporten de dag van de behandeling.

• Volgens de hygiënerichtlijnen voor cosmetisch tatoeëren ( GGD) moet ik u erop wijzen dat alle consequenties voortvloeiende uit de behandeling voor eigen risico zijn.

• In een heel enkel geval pakt het pigment minder goed (huidtype, medicijngebruik) waardoor een derde behandeling noodzakelijk is. Hierbij ben ik genoodzaakt om 50 euro extra kosten in rekening voor de tijd en materiaal die extra nodig is.

• Indien u zonder geldige reden binnen 48 uur voor de behandeling afzegt ben ik genoodzaakt 50% van de behandeling in rekening te brengen omdat er zeer ruim de tijd voor u wordt gemaakt.

NAZORGINSTUCTIES

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raad Nu Mooi de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

  • De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. In de praktijk blijkt dat wanneer je de huid zo droog mogelijk houdt, de huid het snelst zal genezen. Eventueel kunt u op de huid eromheen een dun laagje vaseline aanbrengen om het trekkerige gevoel te verminderen.
  • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.
  • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.
  • Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats.
  • Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.
  • Vermijd zoveel mogelijk (wat mogelijk is) de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als u in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.
  • Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.
  • Voor de lippen: maak geen gebruik van whitening tandpasta en smeer de eerste 5 dagen voor het tandenpoetsen de lippen in met vaseline, beter is om pittig eten te vermijden en geen heet drinken te nuttigen, drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje.

Download hieronder de nazorginstructies volgens de GGD richtlijnen!

definitieve nazorgform